Kilo Eesti maasikaid maksab turul alla kolme euro

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Keskturul pakuvad Eesti, peamiselt Räpinast pärit maasikale konkurentsi Poolas ja Saksamaal kasvanud marjad. Maasikahooaeg võtab tuure üles ning kohaliku ja võõramaise marja hinnavahe on kadumas.

Norras töötav, kuid suveks Eestisse perele appi tulnud Võido maasikatalu peremees Valdek Tammleht nendib, et maasikasaak sõltub peamiselt ilmast ning jaheda ja vihmase juunikuu tõttu on hetkel müügil alles selle aasta esimesed korjed.

«Tänavusuvine saak on hiljaks jäänud, samas võib soojade ilmade puhul maasikahooaeg veel pikalt kesta. Ega see maasikaäri liiga tasuv just ei ole, aga midagi peab ju Lõuna-Eestis eluspüsimiseks tegema,» ütles Ahja kandis maasikatalu pidamisest vabal ajal Oslos tööd rabav mees heatujuliselt.

Turul ringi liikudes kõikus eestimaise maasikakilo hind 2,5-4,5 euro vahel, enim müüdi Räpinast pärit marju, sortidest oli populaarseim Polka.

Välismaine maasikas oli peamiselt Saksamaa ja Poola päritolu, kilohind algas sarnaselt kohalikule kahest ja poolest eurost. Turuliste sõnul müüakse mõnes kohas võõramaist marja ka Eesti maasika pähe, kuid kodumaist maasikat peaks saama siiski ära tunda tumedama välimuse ja tugevama aroomi järgi.

Eestimaine värske kartul on Keskturul samuti hinnas ning pakkujaid on palju. Vahtra talu perepoja Kaarli sõnul on konkurents hinnad alla toonud ning müüki vähendanud.

«Samas on ikkagi tulusam ise turul saaki müüa, kui odavalt kokkuostjatele ära anda,» arvas ta.

Hetkel algavad pisemat sorti värske kartuli kilohinnad kuuekümnest eurosendist, suuremat ja veidi esinduslikuma välimusega kartulit saab aga osta 1,5-2 euroga kilo eest.

Kukeseened on Keskturul pea kõikjal 12-eurose kilohinnaga, kilo Poolast pärit vaarikaid on võimalik soetada aga kaheksa euro eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles