Ühe pere kaks last said ettevõtjate abiga insuliinipumbad

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania eestvedajad ja insuliinipumba vastuvõtjad koos Mõmmikuga. Vasakult: Radisson Blu Hotel Olümpia esindajad Siivi Kaldoja ja Piia Mäemets, Infomeltoni esindaja Kristel Pisang, Mõmmiku kõrval eesreas insuliinpumba saaja Teet Andreas ja tagareas isa süles Anni-Triin.
Kampaania eestvedajad ja insuliinipumba vastuvõtjad koos Mõmmikuga. Vasakult: Radisson Blu Hotel Olümpia esindajad Siivi Kaldoja ja Piia Mäemets, Infomeltoni esindaja Kristel Pisang, Mõmmiku kõrval eesreas insuliinpumba saaja Teet Andreas ja tagareas isa süles Anni-Triin. Foto: Erakogu

Iga juunikuu jooksul kohvikus Boulevard ostetud Lavazza kohvijoogi pealt annetasid Radisson Blu Hotel Olümpia ning kohvitarnija Infomelton 30 senti insuliinipumpade ostuks. Vajalikud abivahendid läksid ühe Toila pere kahele lapsele.


Ettevõtete abiga koguti 2277 eurot, millega toetatakse Toila perekonda, kus kasvavast neljast lapsest kolm kasutab igapäevaselt insuliinipumba abi. Uue insuliinipumba said 4aastane Anni-riin ja 10aastane Teet Andreas. Kampaania oli niivõrd edukas, et raha jagub veel kolmandalegi insuliinipumba taotlejale.

2011. aastal korraldas Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond insuliinipumpade kampaania, et säästa lapsi igapäevasest nõelaga süstimisest ning teavitada probleemist avalikkust. Kampaania tulemusel sai insuliinipumba ligi sada last ning käesolevast aastast laiendas insuliinipumpade kompenseerimist ka haigekassa: vanemate mudelite puhul kompenseeritakse pumba ost 90 ja uuemate mudelite puhul 50 protsendi ulatuses. Samuti tõusis hüvituse saamise vanusepiir varasemalt neljalt kaheksateistkümne eluaastani.

«Annetuste kogumine ja kampaaniad koostöös hoolivate ettevõtetega selles vallas jätkuvad, kuna Eestis on umbes 500-600 diabeedikust last, kes vajaksid insuliinpumpa. Pumbad on aga väga kallid, umbes 1000-2000 eurot, ja kõik pered ei jõua maksta omaosaluse tasu,» ütles lastefondi tegevjuht Agnes Männik.

Konkreetse paljulapselise pere näitel oleks olnud kahe lapse insuliinpumpade soetamine perele liiga suur väljaminek, sest see oleks maksma läinud 1700 eurot. Laste ravitingimuste parandamise taotlusi saab esitada lastefondi kodulehel: www.lastefond.ee.

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastas. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ning tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles