Suuremates randades jagatakse lastele ka tänavu käepaelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käepael, mis lihtsustab lapse leidmist rannas.
Käepael, mis lihtsustab lapse leidmist rannas. Foto: Liis Treimann

Tallinna ja Pärnu randades jagatakse ka sel aastal tasuta käepaelu, kuhu saab kirjutada lapsevanema nime ja kontaktid, et ekslema läinud lapsed kiiremini vanematega kokku viia.

«Käepaelte projekt on väga tänuväärne idee, rahvarohketes randades on nad alati suureks abiks. Väiksemate pereliikmetega randa minnes tasub kindlasti astuda läbi rannavalve punktist ning lastele käepaelu küsida,» rääkis G4S rannavalve juht Henry Seemel.

Tänavu jagavad G4Si rannavalvurid käepaelu kõikides pealinna randades ning Pärnus teeb seda sel aastal randa valvav turvafirma Articard. Lisaks jagatakse Pärnus käepaelu ka turismiinfo punktis. Näiteks Tartus aga pole käepaelade järgi linnavalitsuse sõnul vajadust tuntud, kuna Tartu rannad pole nii hoomamatu suurusega ja kadunud lapsi või ülihooletuid vanemaid väga tihti ei esine.

Mullu viisid G4S rannavalvurid suve jooksul oma vanematega kokku 116 randades ära eksinud last, neist 75 põngerjat tagastati vanematele Pärnu rannas ning 38 Tallinnas. Selle suve esimese kuu jooksul on oma vanematega kokku viidud juba seitse rannas ära eksinud last, kes kõik ekslesid Stroomi rannas.

Sel aastal tellis Tallinna linn käepaelu kolm korda rohkem kui eelmistel aastatel. «Kui esimesel aastal telliti paelu tuhatkond, siis aastatega on nõudlus nende järele tõusnud ning tänavune tellimus on kolm tuhat, mis peaks vajaduse katma,» ütles Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja asetäitja Ene Tomberg.

Eraldi statistikat käepaelte jagamise kohta G4S küll ei pea, kuid rannavalvurite kinnitusel on veekindlad käepaelad väärt abivahend ning ilusa ilmaga jagatakse rannas 50 kuni 100 käepaela päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles