Autoklaasi saadud täke tuleb kohe kinni katta

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiklaasi remont Carglassi töökojas.
Esiklaasi remont Carglassi töökojas. Foto: Peeter Langovits

Kui kas parandatavalt teelt või teise auto rataste alt lennanud kivi autoklaasi täkke teeb, tuleb see kohe kinni katta, et mustus ja niiskus sinna sisse ei läheks - siis on võimalik seda edukalt parandada.


Taoline kleeps aitab ära hoida pragude edasi levimise kui auto näiteks «lamavast politseinikust» üle juhtub sõitma.

Klaasiparandusi on Eestis mitmeid. Rahvusvaheliselt tuntut Carglassi meistrid näitasid, kuidas käib esiklaasilt täkke eemaldamine. Selleks kulub umbes pool tundi ja kogu seadmestik mahub kaasaskantavasse kohvrisse.

«Tulevikus saab meid mobiili teel kas koju või kaubanduskeskuse parklasse kohale tellida. Nii kaua, kui omanik kohvi joob, on meil parandus tehtud,» lubas Windrox grupi tegevjuht Tiit Mägi.

Kõigepealt mõõtis meistrimees Andres Terase autoklaasi temperatuuri, siis avas tekkinud augu ja puhastas seda vaakumpumba abil põhjalikult. Seejärel läks spetsiaalsete seadmeta abil, mis on patenteeritud, auku kapsel vaigutaolise ainega, mis peab taastama klaasi endise struktuuri. Lõpuks toimub klaasi lihvimine ja puhastamine.

Mägi võrdleb seda hambaparandusega, sest sealgi tuleb enne haige hammas puhastada, siis täidis panna ja see kõvastada ning tulemus üle lihvida. Kui töö korralik, pole vahet terve pinnaga märgata. Ja tõepoolest, ei väljast ega salongi poolt vaadates polnud katkist kohta klaasil enam näha. Carglass annab taolisele parandatud klaasile ka eluaegse garantii.

Miks tasub autoklaasi parandada:

  • Vigastus ei laiene ega nõua klaasi väljavahetamist
  • Purunemis- ja lekkeohtu ei ole
  • Kiire - teostatava 20-30 minutiga
  • Turvaline - sõidukit saab kohe juhtida
  • Eluaegne garantii
  • Ei kahjust keskkonda
  • Ei kahjusta tehasetihendit

Allikas: Carglass

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles