Rakveres avati ametlikult toorpiimaautomaat

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avas teisipäeval Rakveres pidulikult toorpiima automaadi.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder avas teisipäeval Rakveres pidulikult toorpiima automaadi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Toorpiimaautomaat, mis on Rakvere Põhjakeskuses juba mõni nädal töötanud, avati teisipäeval ametlikult.

Kuu aega kestnud katseaja jooksul osteti argipäeviti automaadist 60 ja puhkepäevadel 130 liitrit piima päevas, automaat läks maksma veidi alla 15 000 euro, millest peaaegu 8500 saadi LEADER-programmist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Põllumajandusministri hinnangul võiks Eestis olla kümneid taolisi piimaautomaate, piim jõuab selle kaudu tarbijani värskelt, kuid sama puhtalt kui kombinaadis töödeldud piim.

«Esimest korda puutub see piim õhuga ehk ümbritseva keskkonnaga kokku alles siis, kui inimene avab selle pudeli korgi, see piim jõuab pudelisse otse lehma udarast, ilma et ta väliskeskkonnaga kokku puutuks,» selgitas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles