Lugejate maasikamoosi retseptid ja põnevad lisandid

Kadri Inselberg
Kadri Inselberg
:

Kutsusime lugejaid üles jagama meiega oma maasikamoosi retsepte. Selgus, et suurem osa neist eelistab parima meelega tavalist toormoosi või traditsioonilist maasikamoosi, kuid leidus ka põnevaid soovitusi erinevateks lisanditeks.

Tambin maasikad katki ja karpidega sügavkülma. Hea jogurti, kohupiima või tordi vahele. Kui vaja, siis võib lisada nati mett, kui pole siis suhkrut.
- Maasik

Keedan 1 kg maasikaid ja 0,7 kg suhkrut moosiks ja kui on valmis, võtan pliidilt, lisan pitsitäie konjakit või rummi ja purki.
- mina

Mina lisan toormoosile mõne oksa piparmünti.
- värske

1kg maasikatele lisan 300gr rabarberit, punaseid sõstraid või Antoonovka õunu ja 3kg marjade kohta 1 pakk moosipaksendajat. See aasta proovin kiividega. Moosi keedan talvel, kui aega on.
- Anu

Kuigi sügavkülm on mugav ja ökonoomne, ihkab hing ikka paari purki nostalgilist omatehtud moosi. Maasikad kihiti suhkruga kaussi, lasta üle öö külmas seista, niimoodi tekib nn toorsiirup, mille võib pudelisse valada ja vähehaaval morsiks tarvitada, ka on marjad muutunud raskeks, väiksemaks, siirupiseks. Panna need marjad potti, (olen lisanud ka suhkrus laagerdunud rabarberitükke), keeta 10 min, lasta jahtuda ja riisuda tekkinud vaht (maasikate keemise ajal tekib pidevalt vahtu, nii et siis võidki jääda seda ära korjama, parem on vahtu riisuda pärast keemist, kui keedus on veidi jahtunud ega mullita enam). Siis võtan praeahjus keskmisel kuumusel steriliseeritud purgid ja keevas vees leotatud kaaned, valan moosi purki, keeran kaaned kinni ja panen moosi jahedasse kohta üleelatud vapustusest toibuma. Kui vähegi ruumi, panen moosipurgid säilima külmikusse, aga piisava suhkruga seisavad nad rõõmsalt ka seinakapis.
- Siirka

Vaja on 1 kg maasikad ja 0,5 kg moosisuhkrut. Maasikad (võivad olla külmutatud ja sulatatud) ja suhkur purustada potis saumikseriga. Lasta madalal kuumusel ja pidevalt põhjast segades keema tõusta ja 10 minutit keeda, et paksendaja mõjuma hakkaks. Eemaldada vaht, panna 10 minuti pärast kuumadesse steriliseeritud purkidesse, täites need ääreni; sulgeda kohe õhukindlalt. Säilitada pimedas ühtlase temperatuuriga kohas, nt seinakapis. Ilus helepunane ja mõnusalt värske maitsega moos säilib vajadusel järgmise suveni.
- Bertha

Sametine maasikamoos. Proovige sellist toormaasikamoosi, kus maasikatelt seemned ära võtta. 1 kilo moosi jaoks läheb 2 kilo maasikaid. Maasikad peavad suured olema. See on nii hea, et sõnu pole.
-TT

Kirjuta toimetajalePrindi
Artikli märksõnadmaasikasmoosretsept
Samal teemal
KINDLUSTUS JA KINDEL VÄRK
Sisuturundus
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
MUST PÄEV SAMSUNGILE
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsibKõik
TervisKõik
ReisKõik
VideoKõik
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
UudisedKõik
Katsed ja testidKõik
Lugemissoovitus
Gallup

Küsitluses on osalenud  inimest
MajandusKõik
Valuutakursid
USD
0,888 EUR
GBP
1,148 EUR
SEK
0,104 EUR
RUB
0,014 EUR
=
Kursid seisuga: 26.09.2016
Maa eluKõik
PostimeesKõik
NaineKõik
JuhtimineKõik
TallinnKõik
Liitu Postimehe uudiskirjaga ja ole kursis päeva olulisimate uudistega!
Vali omale meelepärased teemad:
Aitäh, et liitusid
Postimehe uudiskirjaga!
Juba homme jõuab esimene uudiskiri sinuni.
TAGASI POSTIMEHE LEHELE