Maasikasaak on sel aastal erakordselt hea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad
Maasikad Foto: Laura Oks

«Sel aastal on eriline see, et vihma on tulnud ülemäära palju ja taim saab kätte kõik, mis mulda väetiseks on pandud. Taimed on suuremad ja kannavad rohkem,» räägib Vasula aia juhataja Imbi Rohejärv.

Rohejärve sõnul ei ole ta ise siiski suur väetaja, enne istutamist toidab ta mulda sõnnikuga ja kevadel niisutab taimi vees lahustuvate väetistega. Päris ilma väetiseta siiski ei saa, muidu ei anna taimed korralikku saaki.

«Aga see ei tähenda kohe kunstväetist. Ma mäletan oma lapsepõlvest, kuidas kasutati ainult loomasõnnikut ja virtsaleotist. Kõik kasvas ilusti. Seal muud vahet ei ole, kui et üks element on toodetud sünteetiliselt ja teine on loomaorganismist tagasi kogutud,» nendib Rohejärv.

Maasikate hinnad kõiguvad sel aastal 2–3 euro vahel. Rohejärve sõnul peab kasvataja hinnaga rahul olema, sest hinna kujundab turg ja sellega vaielda ei saa.

Kui kogu saagi saab maha müüa, siis tasub maasikate kasvatamine tema sõnul ära küll, aga suurt jõukust ka ei saavuta.

Et maasikate hind turul veelgi langeks, ta lubada ei julge, aga nendib, et kõike võib juhtuda. «Ma oma tuttavatele olen küll öelnud, et praegu on siiski juba moosiaeg,» märgib Rohejärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles