Toataimed, mis eriti hästi õhku puhastavad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luuderohi
Luuderohi Foto: Marina Pushkar

Kõik toataimed puhastavad fotosünteesi käigus õhku, mõned on selles aga tõhusamad kui teised ning lisaks hapniku tootmisele puhastavad õhu ka näiteks benseenist ja metanaalist.

Aloe Vera aitab nahapõletusi leevendada ning eemaldab õhust ka metanaali. Kollakas kuldviljakpalm (ladina keeles Chrysalidocarpus lutescens) on NASA uurimistöö kohaselt üks usinamaid õhu puhastamisel, vahendab Sustainable Baby Steps.com

Kummipuu filtreerib õhust välja metanaali ja teisi ohtlikke aineid. Sõnajalg nimega kõrge nefroleep  toimib loodusliku niisutajana ning lisaks puhastab õhku.  Kähar aglaoneema eritab palju hapniku, eemaldab õhust benseeni ja metanaali.

Harilik luuderohi eemaldab õhust benseeni, mida leidub sigaretisuitsus, pesuainetes ja teistes sünteetilistes materjalides. Samuti on õhu puhastamisel väga usinad gerberad, draakonipuu, krüsanteem, rahuliiliad, kolmevöödilised havisabad ja viigipuud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles