Rimi müüs külmiku rikke tõttu hallitanud salatit

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitanud salat.
Hallitanud salat. Foto: Lugeja foto

Rimis olid kaks päeva järjest müügil hallitusega salatikarbid, kaubaketi juhtkond põhjendab seda külmiku jahutussüsteemi ülesütlemisega ja vabandab klientide ees.


«Täna leidsin jälle 5 karpi hallitanud salatit letil vabalt ostmiseks. Kuupäevad täna ja homme ning jälle hallitavad. Tundub, et eelmine avalikustamine ei lugenud Rimi juhtkonnale ja töötajatele midagi,» pahandas Ingrid toimetusele saadetud järjekorras juba teises e-kirjas.

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja nimetas juhtumit kahetsusväärseks ja teatas, et lugu hallitust sisaldanud Kreeka salatiga on põhjustatud Ülemiste Rimi salatikülmiku rikkest.

«Külmiku jahutussüsteem ei pidanud soojade suveilmadega kaasnenud temperatuuritõusule vastu ja ei suutnud kogu ulatuses hoida püsivat temperatuuri nõutava +2 ja +6 kraadi vahel. Rikke avastamise muutis keeruliseks asjaolu, et temperatuur tõusis kuuest kraadist kõrgemale vaid ühes külmiku osas ning hommikul, kui külmikute ja nendes asuvate toodete seisukorda kontrolliti, tundus kõik olevat korras,» selgitas Lilleoja.

Päeva jooksul välistemperatuur tõusis ning defektne külmik ei suutnud kogu ulatuses ühtlaselt jahedat temperatuuri säilitada. Tänu tähelepanelikule tarbijale avastasid elektrikud külmiku jahutussüsteemi osalise tõrke. «Kuna reedel samas külmikus hallitusega avastatud Kreeka salati karbi kaas oli mõlkis ning külmik töötas, arvasime ekslikult, et hallitus tekkis vigastatud pakendi tõttu salatisse ligipääsenud niiskuse tagajärjel,» põhjendas Lilleoja, miks kohe viga ei avastatud.

Praeguseks on üle kontrollinud kõik teised Ülemiste kaupluste külmikud ja külmaletid ning rohkem analoogseid probleeme avastatud ei ole. Paralleelselt kontrollitakse ka kõigi teiste kaupluste külmikud. Seni rohkem puuduliku võimsustasemega külmikuid ja külmlette avastatud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles