Rohelise energia eest tuleb rohkem maksta

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud Tüükris.
Tuulikud Tüükris. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja
Märtsi algusest pakub Eesti Energia Rohelise Energia hinnapaketti, mille puhul saab klient taastuvatest allikatest, peamiselt tuulest ja veest, toodetud elektrit. Võrreldes tavaelektriga on roheline energia 16 protsenti kallim.

Eesti Energia teatel on taastuvenergia tootmise hind tegelikult veelgi kõrgem, kuid osaliselt kaetakse tootmise kulud vastavalt seadusega kogutava taastuvenergia tasu arvelt.

Rohelist energiat edastatakse klientideni tavaelektriga samas elektrivõrgus, kuid Eesti Energia lubab, et peab taastuvenergia koguste üle täpset arvestust ja et iga müüdud rohelise energia kilovatt-tund vastab toodetud taastuvenergia hulgale.

Rohelise Energia kaubamärgi all müüb Eesti Energia enda ning ka teiste taastuvenergia ettevõtete toodetud elektrit. Ajal, mil Eestis tuulevaikuse tõttu tuulikud elektrit ei tooda, ostetakse puuduv osa sisse lähiriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles