Doonoritelgid jõuavad homme Keilasse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor.
Doonor. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuuendat aastat toimuv Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse ja Eesti Kaitseväe doonoritelkide ringreis jõuab 12.-13. juulil Keila kultuurikeskuse juurde.

Neljapäeval saab Keila doonoritelkides verd loovutada kell 12.00-18.00, 13. juulil kell 11.00-16.00.

«Doonoritelkide projekti üldnimetus «Ka doonor on riigikaitsja» viitab sellele, et inimesed ei vaja kaitset ainult sõdade ja katastroofide ajal. Paraku juhtub pidevalt raskeid õnnetusi ja viiakse läbi keerukaid operatsioone, mille korral on doonorite poolt annetatud veri asendamatu väärtusega,» ütles doonoritelkide eestvedaja, verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

2011. aasta suvel külastas Keilas kahe päeva jooksul väljas olnud doonoritelke kokku 199 inimest, nende hulgas 27 esmadoonorit, kelle abiga koguti üle 74 liitri verd.

«Järjest rohkem doonoreid on telki külastama tulles mõne pereliikme või sõbra kaasa kutsunud. Üha kõrgemat professionaalsust näitab üles kaitsevägi, kes annab omalt poolt maksimumi, et telkides oleks nii doonoritele kui ka verekeskuse töötajatele parimad tingimused,» lisas Ülo Lomp.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Reisikorraldaja Goadventure loosib kõigi juulis ja augustis doonoritelkides verd loovutanud doonorite vahel välja eksklusiivse nädalase puhkusereisi kahele Türki.

Doonoritelkide ajakava juulis

12.-13. juulil Keila kultuurikeskuse juures, I päeval kell 12-18, II päeval kell 11-16
17.-19. juulil Paide kultuurikeskuse juures, I päeval kell 12-18, II päeval kell 12-18, III päeval kell 11-17

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles