Selveri töötaja: kas uusi poode avatakse meie töötasu arvelt?

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver investeerib ka oma selvekassadesse.
Selver investeerib ka oma selvekassadesse. Foto: Toomas Huik

Selveri anonüümsust palunud poetöötaja kahtlustas oma toimetusele saadetud kirjas, et kaubakett avab uusi poode töötajate palgaraha arvelt. Selver teatas seepeale, et investeeringud ja palgafond pole omavahel seotud.


«Lugesin mitmest väljaandest, kuidas Selver hakkab ehitama väikseid kodupoode. Kas üldsus üldse teab, mille arvelt neid uusi poode avatakse?» küsis töötaja.

Ta väitis, et koolitusel oli ka üks Selveri juhtidest küsimuse peale, millal palku tõstetakse, vastanud, et ettevõttel on teised prioriteedid ja arengukava näeb ette uute poodide avamist. «Ta ütles, et Selver peab konkurentsis püsimiseks laienema ja töötajad peavad oma palgatõusu veel mõnda aega ootama.»

Töötaja lisas, et meele teeb mõruks, kui lugeda Kaubamaja kontserni avaldusi meedias suurte käibe- ja kasuminumbrite kohta. «Kui kõik nii priimalt läheb, siis millal jõuavad tulemused lihttöötajateni, kes tegelikult selle tulemuse teevad?» küsis ta. Oma töötasuks nimetas ta 2,50 eurot tunnis.

Selveri avalike suhete juht teatas toimetuse palve peale kirja kommenteerida, et töötajate palgad ja ettevõtte investeeringud pole omavahel kuidagi seotud.

«Selveri töötasud on siinses jaesektoris täiesti konkurentsivõimelised. Majandustulemusi avaldame regulaarselt, sest oleme börsifirma tütar,» selgitas poeketi esindaja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles