Toitumisnõustaja: kaalu langetamisel tuleks eelistada rasvu suhkrutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahukast uuringust selgus, et küllastunud rasvad polegi kõige kurjajuur.
Mahukast uuringust selgus, et küllastunud rasvad polegi kõige kurjajuur. Foto: SCANPIX

Toitumisnõustaja Robert Noole sõnul on kaalu langetamiseks rasvade menüüst välja jätmine viga ja kaalu tõstavad hoopis liigsed süsivesikud.

«Rakud ja geenid on loodud just rasvast saadavatest toitainetest elama, aga asendamatuid süsivesikuid ei ole,» rääkis Nool Õhtulehes.

Nool lisas, et rasvane toit turgutab ajutegevust, muudab energiataseme ühtlaseks, hoiab kõhu täis, aitab võidelda stressiga, hoiab veresuhkru ja kolesterooli kontrolli all ning aitab ära hoida puhitusi.

Poest tuleks otsida tema sõnul kõige rasvasemaid piimasaadusi ehk taluvõid, juustu, hapukoort (20–30%), magustamata vahukoort, linnu- ja loomaliha, mereande, muna, kalamarja, kalamaksaõli, pasteeti, maksa ja rupskeid. Tervisele kasuliku toitumise n-ö alustaladeks peab Nool peekonit ning külmpressitud kookosõli, samuti omatehtud puljongit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles