Ministeerium: energiatootmisel peaks senisest enam eelistama puitu

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puit, pilt on illustratiivne.
Puit, pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keskkonnaministeeriuimi metsanduse arengukava eelnõus on välja toodud, et puit kui taastuv tooraine peaks olema energiatootmises senisest enam eelistatud.

«Eestis on kogunenud märkimisväärne varu puitu küpsetesse ja üleseisnud lehtpuumetsadesse, mida on võimalik kasutada ka energia tootmiseks. Sellise madalamakvaliteedilise puidu metsast väljatoomist pidurdavad praegu aga muuhulgas transpordile seatud piirangud. Seetõttu otsitakse võimalusi transpordi kuluefektiivsemaks, keskkonnasõbralikumaks ja liiklusohutumaks muutmiseks,» selgitas keskkonnaminister Keit Pentus.

Rakendusplaan näeb ette metsandusega seotud tegevusi alates seemne varumisest, metsa kasvatamisest ja metsade kaitsest kuni metsandusalase teadus- ja arendustööni. Rakendusplaani kogumaksumus aastani 2020 on üle 267 miljoni euro, millest valdav osa finantseeritakse keskkonnainvesteeringute keskuse ning Euroopa Liidu vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles