Käes on maasikate viimased päevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikahinnad on võtnud suuna ülespoole.
Maasikahinnad on võtnud suuna ülespoole. Foto: Peeter Langovits

Maasikate aeg hakkab selleks aastaks läbi saama, hind on võtnud suuna ülespoole ning turulettidel võtavad koha sisse esimesed vaarikad, mustikad ja sõstrad.

«Põhimõtteliselt on maasikate aeg juba läbi, jah. Võib-olla järgmisel nädalal tuleb veel ka natukene,» rääkis Koidu talu peremees Taavi Masso, kelle sõnul oli kokkuvõttes sel aastal väga hea maasikaaasta.

Erandina võib tema sõnul tõenäoliselt ka augustis veel leida Frigo taimedega kasvatatud maasikaid. Need taimed pannakse mais-juunis maha ja kannavadki saaki alles juuli lõpus ja augustis. Kuna neid siiski Eestis veel massiliselt ei kasvatata, siis tõotab ka nende hind olla pigem päris krõbe.

Masso turuletil on viimaste maasikate kõrval koha sisse võtnud vaarikad, mida on näha vaid paaril letil. «Vaarikate aeg alles algab, sel nädalal tulidki esimesed tegelikult. Alguse järgi tundub, et ka vaarikatel tuleb hea aasta. Neile on ilmad olnud just sobivad, vihma on olnud piisavalt ja ei ole ära kuivanud,» selgitas Masso. Ka vaarikaaeg kestab tema sõnul keskmiselt umbes kolm nädalat.

Maasikahind ulatus Tallinna turgudel täna hommikul 2,2-3,5 euroni kilo, õhtul see kindlasti langeb. Vaarikaid on turul veel vähe ja hind jääb 5-6 euro ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles