Turgudel on algamas eesti kaupade tipphooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turgudel võidutseb kodumaine kaup.
Turgudel võidutseb kodumaine kaup. Foto: Peeter Langovits

Turuletid on eestimaisest kaubast täiesti lookas. Leida võib praktiliselt kõiki Eestis kasvatatavaid marju ja köögivilju, kuid hinnad on veel krõbedad.

«Viimased tulijad on praegu värske mugulsibul, täna alles esimest päeva, ja porgandid,» ütles Andrus Sildvee Unipiha külast.

Köögiviljade olukord on tema sõnul sel aastal üldiselt kehv. Kevad oli hiline ja praegu on vaovahed vihmavett täis. Saagi kohta saab öelda midagi kevadel, kui on näha, kas läbi vettinud viljad ka talvel korralikult säilivad.

Kuna köögiviljad on jõudnud turulettidele alles viimase nädala-paari jooksul, siis hakkavad Sildvee sõnul hinnad kohe varsti kolinal langema. Praegu on hinnad veel päris soolased.

Porgandid pidavat Sildvee ja ka mõningate teiste turumüüjate sõnul sel aastal kidurad olema. Seepärast Kesk- ja Balti jaama turult eestimaiseid porgandeid veel praktiliselt ei olegi. Nõmme turul on ilusamad müüki pandud, aga hind on neil veel väga kõrge – 2 eurot kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles