Biojäätmete hulka visati ka veekeetja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe saarlase arvates käib katkine keedukann biojäätmete sekka.
Ühe saarlase arvates käib katkine keedukann biojäätmete sekka. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Saaremaa Kullimäe reoveepuhastusjaama viidavate biolagunevate jäätmete hulgast on välja tulnud suisa uskumatuna tunduvaid objekte, mis on sealse pumba juba kaks korda ära lõhkunud.

Kuressaare linnavalitsuse heakorra järelevalvespetsialist Heino Vippi tabas reoveepuhastusjaama külastades üllatus – biolagunevate jäätmete koormast tuleb juba pikemat aega välja ka palju muud, mis sinna kuuluma ei peaks, kirjutab Saarte Hääl.

Puhastusjaamas on koguni ruum, kus kõiki biojäätmete hulgast leitud veidraid esemeid hoiustatakse. Veidramate biolagunevate jäätmete sekka visatud eksponaatidena võib välja tuua veekeetja, saapad ning hapukurgi koos klaasist purgiga.

«Vaevalt, et ükski neist esemetest oma mahult või raskuselt ei mahuks olmeprügi konteinerisse,» arvas Vipp. «See on kusagil mujal kinni. Kas keegi teeb seda trotsist? Vaevalt, et inimene teadmatusest hakkab seda tegema,» arutles ta.
Biojäätmete vastuvõtmisega on keeruline

Puhastusjaama töötaja Urmas Metsamaa sõnul kahjustavad taolised mehaanilised objektid biolagunevate jäätmete töötamise süsteemi. Kaks korda on nad seetõttu pidanud remontima hakkurpumpa.

Et aga biolagunevate jäätmetega koos ühes kilekotis olevate pudelite või purkide väljakorjamine ei ole sealse operaatori töö, lõpetati praegu jäätmete vastuvõtt ära. «Neli kantmeetrit, mis siia korra nädalas linnast tuuakse, tekitab meile rohkem tööd kui asi ise väärt on,» rääkis Metsamaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles