Hesburger palus töötajatel salatitest ussikesed välja korjata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frgament sotsiaalmeediasse jõudnud Hesburgeri töötajatele saadetud kirjast.
Frgament sotsiaalmeediasse jõudnud Hesburgeri töötajatele saadetud kirjast. Foto: Postimees

Eile hakkas sotsiaalmeedias levima Hesburgeri siselistis liikunud kiri, milles soovitati töötajatel hoolikalt kontrollida jääsalati pakke ning seal olevad ussikesed välja korjata. Ettevõtte esindaja kinnitusel tegid nad lisakontrolli.

«Hesburgerile on toodete kvaliteet väga oluline, samuti ka jääsalati kvaliteet,» kinnitas arendusjuht Ieva Salmela. Ta lisas, et ettevõte kontrollib tooraineid pidevalt, viies läbi ka laboratoorseid teste.

«Kuna jääsalat on naturaalne toode, mida kasvatatakse põldudel, võib selle puhul mõnikord kvaliteedis probleeme esineda,» möönis Hesburgeri esindaja. «Aga alati, kui salat jõuab meie lattu, siis seda kontrollitakse ja alles pärast seda lõigatakse, pestakse, kuivatatakse ja pakendatakse,» lisas Salmela.

Ta toonitas, et kuna nad on oma toodete kvaliteedi suhtes väga ettevaatlikud, siis mõnikord tehakse lisakontrolle restoranides, veendumaks, et kvaliteediga on kõik korras. «Nii ka selle juhtumi puhul,» rõhutas ta.

Ka täpsustava päringu peale kinnitas Salmela, et tegu on rutiinse kontrolliga, mida tehakse aeg-ajalt. «Ei olnud mingit konkreetset põhjust selle salati kontrollimiseks,» kinnitas ta.

Hesburgeri esindaja ei vastanud küsimusele, kes neid jääsalatiga varustab.

Veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Edward-Tuudor Sooba sõnul ei või inimestele pakkuda salatit, millest on ussikesed välja korjatud. «Toit peab olema ohutu,» kinnitas ametnik. Ta lisas, et antud juhul ei ole sellise toorainega midagi teha ning selle hävitamine on ettevõtte enesekontrolli küsimus.

Täna sai veterinaar- ja toiduamet vihje ussikeste võimaliku olemasolu kohta salatilehtedel ning Sooba sõnul edastati see Harjumaa veterinaarkeskusele, kes kontrollib viivitamata käitlejat ehk vihjega seotud söögikohta.

Seoses selle looga meenutas tartlane Liis Uusaed, kuidas tema leidis mõned kuud tagasi Tartu Sõbra Selveri juures asuvast Hesburgerist ostetud juustuburgeri vahelt samuti kaks-kolm rohelist ussikest.

«Helistasin siis sinna ja sealt pakuti lihtsalt uut burgerit selle peale, aga seda ma küll enam ei tahtnud,» rääkis Uusaed, kes pärast seda juhtumit enam Hesburgeris kordagi käinud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles