Mänguasjameister kogub kirsikive

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tavaliselt jäävad kiriskivid pärast söömist üle, siis nüüd on üks ettevõtlik saarlane ka neile rakenduse leidnud.
Kui tavaliselt jäävad kiriskivid pärast söömist üle, siis nüüd on üks ettevõtlik saarlane ka neile rakenduse leidnud. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

«Too kirsikivid mulle!» teatas Saarte Hääle erakuulutuste küljel läinud nädalal üks kuulutaja. Lähemal uurimisel ilmnes, et tegemist pole mingilgi moel imeliku naljaga.

«Helistajate üks esimesi küsimusi on, et kas see on mingi nali, et ma palun kirsikivid omale tuua. Ei, see pole nali,» kinnitas Saarte Häälele kirsikive koguv Maret Kaseväli.

Kuressaares elava naise kinnitusel on kivikeste kogumise taga hoopis väga head kavatsused. Asi sai Kasevälja sõnul alguse sellest, et ta valmistas ükskord oma lastele ning ka tuttavate-sõbrannade väikestele lastele erinevaid närimismänguasju.

«Hammaste tuleku ajal igemed kihelevad ja lapsed tahavad siis igasugu asju närida,» selgitas ta. Parasjagu oli suvine aeg, kirsid korjatud ja kivid marjadest välja nokitsetud. «Kirsikivide komposti hulka viskamine tundus üsna kasutu ettevõtmine: need ei idane ega mädane ehk siis jäävad kõdu sisse endisel kujul,» rääkis Maret Kaseväli.

Nii saigi kirsikivid puhtaks pestud ja kuivatatud, misjärel õmbles naine mänguasjad valmis, joonistas neile näo pähe ja pistis kirsikivid sisse.

Ta tõdes, et sel suvel on oma aias kirsisaak nigel, sest puud on alles noored. «Küll aga tahaksin mänguasju veel teha ja mõtlesin kirsikivid nii-öelda teisele ringile saata ning säästa teiste saarlaste kompostihunnikuid,» põhjendas naine, miks ta kirsikivide kogumise kuulutuse ajalehte üles riputada otsustas.

Kuulutuse peale on talle juba helistanud aga mitmed huvilised, kes on lubanud teda hiljem kirsikividega kindlasti varustada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles