Arst võõrsil: sissetulek on oodatust tagasihoidlikum

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamearst Hasso Uuetoa
Südamearst Hasso Uuetoa Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mai lõpus Rootsi tööle suundunud kardioloog Hasso Uuetoa sõnul on tulnud uues kohas kiiresti sisse elada ning esimese ablatsiooni sooritas ta juba saabumispäeva õhtuks. Arsti üllatas tema sissetulek.

Varem Põhja-Eesti regionaalhaiglas töötanaud Hasso Uuetoa on hetkel ainuke täiskohaga töötav elektrofüsioloog Sahlgrenska Ülikooli haiglas, kirjutab portaal Meditsiiniuudised.

«Elektrofüsiolooge on kogu maailmas vähe, aga siin mitmete asjaolude kokku langemise tulemusena on tõesti olukord keeruline,» rääkis Uuetoa. «Islandilt pärit doktor kaitses just oma teadusteesid ja jätkab töötamist Kanadas, tema ja üks Iraani taustaga arst olid siin põhilised tegijad.» Iraani tohter töötab haiglas aga vaid osalise ajaga, olles parema palga teenimise eesmärgil poole kohaga tööl ka erakliinikus Norras.

Uuetoa lisas, et sisse elada on aidanud inimeste sõbralikkus. Pettumuseks on oodatust tagasihoidlikum palk. «Maksukoormus on Rootsis suur. Kuid olen üldiselt optimistlik, ainult kodunt kaugel elamine on väsitav,» kurtis tohter.

Uuetoa sõnul on ta saanud Rootsis palju õppida. Ka on Rootsi haigeid veidi teistsuguseid kui Eestis. Uuetoa selgitas, et Eestis on kaasasündinud südamerikete kirurgia tagasihoidlikult arenenud, seega neid patsiente on vähe. Rootsis on Uuetoa aga juba kokku puutunud paari sellise inimesega, kes vajavad hilisemas elus ablatsioonravi oma rütmihäirete tõttu. «Nende süda on tihti nii ümber ehitatud, et tavaline normaalne anatoomia pole enam ära tuntav. Seetõttu on ka nendele haigetele kateetriga lähenemine teistsugune.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles