Lennufirma Avies ei pea ka saarlastega sõlmitud lepingust kinni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies lennuk.
Lennufirma Avies lennuk. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Saare maavalitsus tegi Tallinn-Kuressaare liini teenindavale lennufirmale Avies ettekirjutuse, kuna viimane ei ole esitanud lepingus ettenähtud nõuetekohast garantiikirja ega teinud lennuliini olemasolu nähtavaks rahvusvahelises interneti piletimüügisüsteemis.

17. mail maavalituse ja Aviesi vahel sõlmitud lepingu kohaselt oleks pidanud lennufirma 30 päeva jooksul alates lepingu sõlmimisest esitama maavalitsusele garantii lepingus ettenähtud kohustuste täitmiseks summas 164 197 eurot, kirjutab Meie Maa.

Esitamise esimene tähtaeg sai ümber 17. juunil. «Käesolevaks ajaks ei ole vedaja nõuetekohast garantiid esitanud ning selline tegevus on käsitletav lepingu rikkumisena,» märkis maavalitsus Aviesile saadetud ettekirjutuses.

Lennufirma esitatud pakkumuse kohaselt peavad AS Aviesi Tallinn-Kuressaare-Tallinn lennud olema nähtavad rahvusvahelises lennukipiletite internetimüügi keskkonnas Amadeus, mida samuti siiani tehtud ei ole.

«Kui inimene tahab näiteks lennata Amsterdamist Kuressaarde, siis peaks ta Amadeusist nägema kõiki võimalikke lende. Praegu ei ole seal üldse näha, et Tallinn-Kuressaare vahel lennuk lendab. Aviesi kodulehelt saab küll piletit osta, kuid mujal see ei kajastu,» selgitas Saare maavalitsuse ühistranspordinõunik Taavi Kurisoo.

Saare maavalitsus andis Aviesile garantiikirja esitamiseks aega kaks nädalat ja lennuliini rahvusvahelises piletimüügisüsteemis nähtavaks tegemiseks ühe kuu. Kui Avies ei täida ettekirjutuses nõutud tingimusi tähtaegselt, saab maavalitsus lennufirmat trahvida.

Lennufirmaga Aviesiga on hädas ka hiidlased, sest lennufirma on Tallinna-Kärdla liinile pannud lubatust väiksema lennuki ning osa lende jäetakse hoopis ära. Lennufirma käitumisest nördinud hiidlased on ka saatnud avaliku kirja regionaalministrile Siim Kiislerile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles