Matkaseltskond paigaldas RMK matkateele viimase kilomeetrisildi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RMK Matkatee

Kuuest põhi- ja 14 vahetusliikmest koosnev matkaseltskond läbis 11 päeva jooksul esimesena RMK 370-kilomeetrise matkatee ja paigaldas täna Iklas raja viimase kilomeetrisildi.

RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, kes läbis matka ka ise otsast lõpuni, ütles, et teekond sobib nii jalgsi kui jalgrattaga läbimiseks. «Matkateel kogete läbilõiget tõeliselt kaunist ja vaheldusrikkast Eesti loodusest, mida autoaknast kunagi nii vahetult ei näe ega tunneta,» ütles Kallas ja lisas, et matkatee raskusaste vastab igati keskmise inimese võimetele.

Matkaseltskonna teele jäid 11 päeva jooksul marja- ja seenerikkad metsad, metsajärved ujumiseks ja kalastamiseks ning kohalikud kultuuriobjektid.
 
RMK matkatee läbisid jalgsi, ratta, ATV, hobuse ja viikingilaevaga täies ulatuses RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund.
 
Erinevatel etappidel osalesid sõjaväelane Hannes Võrno, fotomees Jarek Jõepera, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja turundusjuht Katrin Klein, laulja Gerli Padar, näitleja Kadri Adamson, raadiohääl Kertu Jukkum, Statoili peadirektor Kai Realo, perearst Anneli Talvik, ettevõtjad Tiit Pruuli, Tõnu Ehrpais ja Margit Härma ning Liisa-Lota Kaivo ja Priit Jagomägi Emajõe Lodjaseltsist.
 
370-kilomeetrine RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ja lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja -pärandist, kultuurist ja puhkamisest.
 
Matka sündmusi saab lugeda blogist: http://loodusegakoos.ee/matkatee-blogi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles