Vihmane suvi on metsad pehmeks teinud

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Urmas Luik

Erametsakeskuse teatel on keskmisest vihmasem suvi metsad pehmeks teinud ja paljudes kohtades on seetõttu raie raskendatud.

Suve saabumine on mõjutanud ka puiduturgu: paljud puidu töötlejad on kas puhkusel või korrastavad ja hooldavad tootmisliine, selgub teise kvartali puiduturu ülevaatest.

Okaspuupalkide hinnad on viimasel kuul püsinud samal tasemel. Hinnamuutust pole viimases kvartali jooksul ka kase-, haava-, lepa- ja lepapeenpalgi osas.

Kasevineeripaku hind on võrreldes kvartali taguse ajaga kasvanud 5,5 protsenti ja võrreldes aasta taguse ajaga koguni 15,9 protsenti.

Männi- ja kuusepaberipuit on aasta taguse ajaga võrreldes kaotanud kolmandiku oma väärtusest, haavapaberipuidu hind on seevastu 3 protsenti kasvanud ja hetkel ületab männi- ja kuusepaberipuidu hinda. Kõige enam on odavnenud kasepaberipuit (-25 protsenti).

Paberipuidu hindade madalseisu ajal on surve all ka küttepuude hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles