Šašlõkiämbris oli lubatust kolmandiku võrra vähem liha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveõhtu šašlõkis peaks olema vähemalt 1,1 kg liha.
Suveõhtu šašlõkis peaks olema vähemalt 1,1 kg liha. Foto: Postimehe lugeja

Oskari lihatööstuse šašlõki ostnud grillija avastas üllatusega, et kuigi ämber kaalus 1,8 kilo, siis liha oli seal lubatust kolmandiku võrra vähem.

Tallinnas Nõmmel elava mehe sõnul ostis ta Oskari lihatööstuse 1,8-kilose Suveõhtu šašlõki, kus etiketi kohaselt oleks pidanud olema vähemalt 1,1 kg liha. Grillima asudes aga tundus, et liha on kuidagi vähevõitu ning pere otsustas selle üle kaaluda. Tulemused olid üllatavad – liha oli kõigest 711 grammi. «Ma saan aru, kui liha on näiteks 50 grammi vähem, aga et kolmandik on puudu, on ikka liiast,» kurjustas ostja. «Võiks ju veel arvata, et liha sai kogemata vähe. Aga et sibula ja tomatimahla segu täpselt 1800g kokku annavad, on juba kahtlane,» lisas ta.

Oskari lihatööstuse kvaliteedijuhi Piret Bluumi kinnitusel peab Suveõhtu šašlõkis olema vähemalt 1,1 kg liha. «Ostjal on õigus pahandada,» tõdes ta, kuuldes, et liha oli kõigest 700 grammi. Kuna seda šašlõkki pakitakse käsitsi, siis arvas kvaliteedijuht, et ilmselt on tegu inimliku eksitusega. Kuna ülejäänud Oskari lihatööstuse šašlõkid on kilostes ämbrites, siis arvas ta, et äkki täideti seda pakendit hoopis kilose ämbri doseeringu järgi. Bluumi sõnul pole nende poole tänavu selliste kaebustega pöördutud. Kas seda on varem juhtunud, naine öelda ei osanud, sest töötab ettevõttes alles aasta. Bluum palus pahasel šašlõkiostjal ettevõttega ühendust võtta, et nad saaksid tarbija ees vabandada ning kahju kompenseerida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles