Gripi vastu aitab päike

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Colorado ülikoolis tehtud uuringu tulemused näitasid, et päikesevalguse toimel inimese organismis sünteesitavast D-vitamiinist võib olla abi gripi vastu võitlemisel, eriti astmaatikute puhul.



Uuringut kommenteerinud Tampere ülikooli emeriitprofessor Pentti Tuohimaa sõnul ei pruugi aga vitamiinipreparaadist sama palju kasu olla kui päikesest või toidust saadavast D-vitamiinist, vahendas

Maaleht.

Põhjamaades on paraku üsna raske pelgalt päikesest piisavalt D-vitamiini saada: kui suvel saab piisava koguse kätte 20 minutiga, siis veebruaris ja märtsis peab D-vitamiini järele Tuohimaa sõnul sõitma Vahemere äärde.

Toiduainetest leidub rohkelt D-vitamiini terviseleht.ee andmetel nisuidudes, nisuvõrsetes, päevalilleseemnetes, magusates kartulites, avokaados; loomsetest toiduainetest maksas, rasvases kalas, munakollanes, kalamaksaõlis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles