Majandussurutis mõjub meestele rängemalt kui naistele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Briti teadlaste sõnul tabab majandussurutis mehi rängemalt kui naisi, kuna ebakindlus töö suhtes ähvardab nende mehelikkust, kahjustades vaimset tervist.


Cambridge'i ülkooli uuring näitas, et kuigi Suurbritannias on praegu tööd kaotamas rohkem naisi kui mehi, ohustab stress ja depressioon vallandamist või koondamist kartvaid mehi rohkem kui naisi, kirjutab

Reuters

.

Teadlaste sõnul hakkab majanduslanguse jätkumisega tööga seotud ebakindlus avaldama meeste tervisele naistega võrreldes üha suuremat mõju.

Uuringu koostanud dr. Brendan Burchell Cambridge'i ülikooli sotsioloogia osakonnast ütles, et osaliselt on selles kindlasti süüdi asjaolu, et erinevalt naistest on meestel kooli lõpetamise ja pensionile jäämise vahel lisaks tööle vähe muid võimalusi enese teostamiseks.

Ta ütles, et vaatamata mitu aastakümmet kestnud varasemast võrdsematele tööhõivevõimalustele säilivad meestel traditsioonilised arusaamad sellest, et nende mehelikkus on ohus, kui nende töökoht on ohus.

Uuring viitas tänavu avaldatud Populuse küsitlusele, mis näitas, et naised muretsevad oma töö kaotamise pärast rohkem kui mehed. Cambridge'i ülikooli uuring näitas aga, et kuigi mehed manavad ette vaprama näo, põhjustab ebakindlus töö suhtes neil naistega võrreldes rohkem ärevuse ja depressiooni sümptomeid.

300 Briti töötaja andmete ning tuhandeid inimesi hõlmanud küsitluse analüüs näitas, et kui töötud mehed asuvad ebakindlale tööle, siis nende vaimne tervis ei parane. Naiste puhul aitas aga isegi ebakindla töökoha leidmine vaimset tervist taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles