Millest on tehtud degusteeritud piimajoogid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on testis osalenud Airan, vadakujook ja sojajook, esiplaanil rjazenka.
Pildil on testis osalenud Airan, vadakujook ja sojajook, esiplaanil rjazenka. Foto: Laura Oks/Postimees

Postimehe suviste piimajookide degusteerimisel osales neli kodumaist toodet, millest kaks olid tehtud hapupiimast, üks sojast ja üks toorjuustu tootmise kõrvalproduktist.

Airan koosneb veest, täispiimapulbrist, keedusoolast ja piimhappebakterist Lactobacillus bulgaricus. Lactobacillus Bulgaricus muutub eriti aktiivseks pärast hapendamist ja kääritamist ning tekib loomulik gaas. Tootja sõnul on tegu nišitootega, mis on mõeldud aktiivse eluviisiga, tervislikest eluviisidest hoolivale, keskmisel elujärjel üle 30-aastasele inimesele.

Rjaženka on hapupiim, millele annab karamellise maitse ja  värvi võrreldes tavalise hapupiimaga kõrgemal temperatuuril pikemat aega kuumutamine.

Vadakujook Basic on tootja Maag piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul tehtud toorjuustu tegemisel tekkinud kõrvalproduktist. Tegemist on tema sõnul nišitootega, millel oma kindel ostjaskond on siiski olemas.
Toode koosneb veest, pastöriseeritud vadakust, suhkrust, kontsentreeritud punase apelsini mahlast, pektiinist, porgandikontsentraadist, sidrunhappest, naatriumtsitraadist, kaltsiumtsitraadist; lõhna- ja maitseainetest.

Sojajook on tehtud sojast, veest, vaarikamoosist, lisatud on pektiini, sidrunhapet ja juuretist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles