Poest leiti laste tervisele ohtlikud nukud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste tervisele ohtlik mänguasi.
Laste tervisele ohtlik mänguasi. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet on sel suvel leidnud poodidest laste tervisele ohtlikke mänguasju: nukkude komplekt «Fhun» Selver ASi kauplusest ning nukk «Lovely Baby» Elkomaksi Kaubanduse OÜ müügikohast.

Antud mänguasjad on laste tervisele ohtlikud, kuna sisaldavad ülemäära ftalaate, teatas tarbijakaitseamet. Kehtivate nõuete järgi ei tohi ftalaatide sisaldus mänguasjades ja lapsehooldustoodetes ületada 0,1 protsenti plastseks tehtud materjali massist.

Selver AS on nukukomplekti müügilt kõrvaldanud ning ostab juba müüdud komplektid tarbijatelt ka tagasi. Elkomaksi Kaubanduse OÜ puhul selgus, et ettevõte oli müüki toonud vaid ühe nuku ning see võetigi ameti poolt testimiseks.

Kui müügilt avastatakse ohtlik mänguasi, siis kahtlust äratavad tooted võtab tarbijakaitseamet või terviseamet testimiseks. Testid tehakse erinevates laborites ning testides uuritakse toote vastavust kehtestatud nõuetele.  Testis põrunud ja ohtlikuks osutunud toote korral on kauplusel kohustus müük peatada ja juba müüdud tooted tagasi kutsuda.  Tagasikutsumisest tuleb tarbijaid teavitada müügikohas ning ka laiemalt, nt meedia vahendusel.  Kauplusel tuleb ohtliku toote tagastanud tarbijatele raha tagasi maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles