Ryanair seab reisijatele vanusepiiri

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair peab plaani hakata pakkuma seisukohti ja teha tualetid tasuliseks.
Ryanair peab plaani hakata pakkuma seisukohti ja teha tualetid tasuliseks. Foto: SCANPIX
Oktoobrist ei luba odavlennufirma Ryanair alla 16-aastasi lapsi enam üksinda reisile. Noorematel tuleb lennata täiskasvanu seltsis või valida mõni muu lennufirma.

Ettevõtte kommunikatsioonijuht Stephen McNamara selgitas Aftenposten.no`le, et üksinda reisivad lapsed toovad kaasa teatud riske ja nende vältimiseks keeld ellu kutsutaksegi.

Eesti lennufirma Estonian Airi reisidel peab saatja olema alla viieaastastel lastel, viie- kuni 11-aastased võivad reisida ka üksinda, kuid siis tuleb tellida lapse saatmise teenus, mis maksab rahvusvahelistel lendudel 500 krooni.

«Lapse saatmise teenuse puhul hoolitsevad saatjad, et laps õigeaegselt lennukisse jõuaks, kus tal juba pardateenindajad silma peal hoiavad. Loomulikult hoolitsetakse nende eest ka pardal, kuid eraldi nii-öelda lapsehoidja teenust ei ole. Sihtkohta saabudes antakse laps üle dokumentides nimetatud vastuvõtjale,» rääkis Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen.

«Alates 12. eluaastast on lastel võimalik iseseisvalt reisida, kuid soovi korral saab ka neile tellida üksinda reisiva lapse teenust,» lisas ta

Vanusepiirang pole ainuke muutus, mis Ryanairis oktoobrist jõustub – siis kaovad ka registreerimislauad ja reisijatel tuleb check-in teha internetis.

McNamara sõnul on registreerimislaudade pidamine väga kallis ja seepärast ei soovi ettevõte nendega jätkata. «Kui me saame nendest loobudes raha säästa, saame hoolitseda ka lennupiletite odavnemise eest,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles