Kirjavead CVs võivad maksta töökoha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tööleidmise teemal raamatu «Acing the Interview» kirjutanud Tony Beshara sõnul tuleb tööotsijal praeguses situatsioonis olla varasemast tähelepanelikum ja hoolikam. Kirjavead CVs või motivatsioonikirjas võivad saada otsustavaks.

«Tööturg on karmim: kohti on vähem, soovijaid rohkem ja värbajad ettevaatlikumad,» vahendas Careerbuilder.com Beshara sõnu.

Beshara hoiatab, et kõik on tähtis – välimus, kõne, kombed intervjuul ning eluloo kirjapanek.

Kirjavigade eest hoiatamine ei ole küll midagi uut ja võib tunduda tüütuna, kuid värbajate jaoks on trükivead üheks häirivamatest teguritest.

«Mõelge sellele nii: seda, kas personalijuht valib välja sinu elulookirjelduse, ei saa sa kontrollida, samuti ei saa ette näha, kas sinu iseloom tema omaga sobib ning kas sa lõpuks töökoha saad. Kuid elulookirjeldus on sinu enda looming. Sa pingutasid, et see valmis trükkida ja teele panna. Mis sõnumi sa aga saadad, kui sa ei võta vastutust asjade eest, mille üle sul on täielik kontroll?» arutles Beshara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles