Valio juust laagerdub Itaalias

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parmesani juustu kerad
Parmesani juustu kerad Foto: SCANPIX

Kuigi 99 protsenti Valio toodetest valmib Eesti piimast, viiakse Parmesani-tüüpi juustud kuudeks Itaaliasse laagerduma.

«Meil ei ole selliseid tingimusi, nagu see juust vajab küpsemiseks, et saavutada samasugune hea maitse, mis sarnaseks üks-ühele Parmesani juustuga,» selgitas ettevõtte turundusdirektor Krista Kalbin. Ta kinnitas, et juustu ei saadeta Itaaliasse selleks, et saada lihtsalt õigus nimetada seda Parmesani juustuks. «Seda tiitlit meile ei anta,» sõnas Kalbin.

Samuti tulid tänavu müügile lastejogurtid, mis on tehtud Itaalias. «Need jogurtid me toome sisse, sest meil ei ole vastavat pakkimisseadet, mida need krõbinad eeldavad,» selgitas Kalbin.

Kuigi jogurteid tuuakse Lõuna-Euroopast, ei ole neisse Kalbini sõnul lisatud säilitusaineid. «Oluline on, et külmakett ei katkeks,» selgitas ta.

Siiski on 99 protsenti toodetest Kalbini sõnul valmistatud Lõuna-Eestist pärit piimast. «Mõned tooted tulevad küll mujalt, näiteks meie emaettevõtte tehastest Soomes, aga enamasti on need valmistatud eestimaisest toorpiimast,» kinnitas ta.

«Sellised tooted meie valikus on näiteks või ja sulatatud juustud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles