Pangakaardil peab kogu aeg silma peal hoidma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakaart.
Pangakaart. Foto: SCANPIX

Mida enam levivad kaardimaksed, seda rohkem leidub ka neid, kes otsivad võimalusi kaardiraha kuritarvitada. Sagenenud on kaardi kopeerimine, mida saab teha üha kiiremini.

Swedbanki pangakaartide arendusjuhi Kersti Loo sõnul tehakse enamik kopeerimisi kaartide magnetriba kaudu. Andmete kopeerimiseks piisab sellest, kui kaart tõmmatakse magnetriba pidi makseterminaliga sarnasest masinast läbi. Selle põhjal on võimalik teha n-ö duubelkaart.

«Klient peaks kogu aeg oma kaardil silma peal hoidma. Kaarti ei tohiks anda teenindaja kätte ega lasta tal sellega tagaruumi minna.

Samuti peaks vaatama, kui antakse kaart üle leti ja tegemist on magnetribatehinguga, et kaart ikka ainult makse sooritamise terminalist läbi tõmmataks,» rääkis ta.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu ütles, et sage probleem on välismaal ka kaartide kaotamine, mille puhul tuleks kiiresti panga poole pöörduda. «Kliendiinfo on avatud ööpäev ringi ja uue kaardi saab kliendile saata ka välismaale,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles