Tarbijakaitse hoiatab mööbli- ja jalatsifirma eest

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne oma tarbijaõigusi.
Tunne oma tarbijaõigusi. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbijakaitseamet lisas juulikuus ettevõtete musta nimekirja mööblifirma ning jalatsifirma Morande Shoes OÜ (kauplus Vip King), kuna nimetatud ettevõted ei täida tarbijakaebuste komisjoni otsuseid.


Ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski selgitas, et mööblit müüva ettevõtte kohta tehtud otsuse järgi pidi ettevõte parandama diivanvoodi väljatõmmatava osa katteriide, mis üsna lühikese aja jooksul kulus tavatult kiiresti, mida aga ettevõte ei soostunud tegema.

Musta nimekirja lisatud Vip Kinga kauplusest ostis aga tarbija naiste poolpikad kunstnahast saapad, millel vähem kui kuu aja möödudes tulid lahti tallad. Ettevõte parandas saapad, kuid peatselt ilmses sama viga, mis samuti parandati. Saabastel ilmnes ka kolmandal korral defekt. Turetski lisas, et ettevõtja ei täida tarbijakaebuste komisjoni otsust asendada jalatsid uutega.

Sama jalatsimüüja sattus komisjoni otsuse mittetäitmise tõttu musta nimekirja ka selle aasta alguses.

«Kõik komisjoni otsused on tehtud võttes aluseks ühe konkreetse tarbija kaebuse. Kui on mitu korda üks ja sama ettevõte nimekirjas, siis on tegemist just nii mitme tarbija kaebusega, mis on komisjoni jõudnud,» ütles Turetski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles