Leviprobleemid võivad tulla ka kulunud SIM-kaardist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka mobiiltelefoni SIM-kaart võib ära kuluda.
Ka mobiiltelefoni SIM-kaart võib ära kuluda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hannes, kellel oli pidevalt probleeme Tele 2 leviga, pöördus murega esindusse ja esimese asjana küsiti temalt, kui vana on tema SIM-kaart. Vastus 11 aastat ehmatas klienditeenindajat, kelle sõnul ei olegi nii vanalt SIM-kaardilt enam levi loota.

«Kui SIM-kaart on väga kulunud, siis võib ühendus kaardi ja telefoni vahel muutuda ebakvaliteetseks, see tähendab, et võrgusignaal kaob täielikult või pisteliselt,» selgitas Tele 2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt.

Saarveldi sõnul sõltub SIM-kaardi kulumine selle liigutamise tihedusest ehk see kulub siis, kui kasutaja vahetab aktiivselt telefone või tõstab SIM-kaarti sageli telefonist sisse-välja.

Ka EMT tehnilise teeninduse juht Tanel Peep tõdes, et ka SIM-kaart on elektrooniline seade, millel on oma eluiga. «Päris lõpmatuseni ei pea enamasti vastu ükski seade,» ütles Peep.

Tema sõnul ei piira elektrooniliselt miski, et SIM kaart ei võiks töötada 10 aastat või enam, aga kaardi pideval eemaldamisel telefonist see siiski kulub füüsiliselt.

«Oleme soovitanud oma klientidel kindluse mõttes iga viie kuni seitsme aasta tagant SIM-kaart uue vastu vahetada, mis on parim võimalus SIM-kaardi ootamatut töötamise lõppemist ennetada,» rääkis Peep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles