Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Lugeja küsib: miks on kaasa ostetav kohv nii kuum?

Sageli tekib kohvi tee peale kaasa ostes küsimus, miks see küll nii tuline on, et seda kohe juua ei saa. Küsisime järgi.

Miks on kaasa ostetav kohv alguses nii kuum?

Vastab barista Helger Aava:

Erinevatel kohvijookidel on erinev temperatuur. Mustal kohvil on see 77-82 kraadi ning Cappuccinol ja Cafe Lattel 70-75 kraadi. Kohvi valmistamise kõrge temperatuur tuleneb tehnoloogiast. Kohvi tegemisel on veel kõige õigem temperatuur 90-92 kraadi, mille juures tuleb jahvatatud kohvist maitse ja parkained kõige paremini välja. Näiteks 70-kraadise veega tehtud kohv ei kõlba üldse juua. Samas kodudes valavad inimesed kohvipurule sageli peale keeva vee, see kõrvetab juba kohvi ära. Ning kohvi tuleb serveerida võimalikult kiiresti pärast valmimist, siis on ta kõige parema maitsega. Mida kauem kohv seisab, seda viletsam selle maitse on.

Kirjuta toimetajalePrindi
LinkMail
Märksõnad:baristakohvtemperatuur
Samal teemal
Sponsoreeritud artiklid
LOE TERVISEPORTAALIST!
LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      ALKOHOLI TEEMALINE KONVERENTS
      LOE TERVISEPORTAALIST
      LOE TERVISEPORTAALIST
      Viimased uudised
      Üleskutse
      Lugeja küsibKõik
      TervisKõik
      Tasub teada
      48h populaarsemad teemad
      Top kommentaarid
      Top lood
      UudisedKõik
      Katsed ja testidKõik
      Lugemissoovitus
      Aed ja koduKõik
      Gallup

      Küsitluses on osalenud  inimest
      Majandus24Kõik
      Valuutakursid
      USD
      0,805 EUR
      GBP
      1,262 EUR
      LTL
      0,29 EUR
      SEK
      0,108 EUR
      RUB
      0,018 EUR
      =
      Kursid seisuga: 21.11.2014
      POSTIMEES.eeKõik
      NaineKõik
      JuhtimineKõik
      TallinnCityKõik