Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Lugeja küsib: miks on kaasa ostetav kohv nii kuum?

Sageli tekib kohvi tee peale kaasa ostes küsimus, miks see küll nii tuline on, et seda kohe juua ei saa. Küsisime järgi.

Miks on kaasa ostetav kohv alguses nii kuum?

Vastab barista Helger Aava:

Erinevatel kohvijookidel on erinev temperatuur. Mustal kohvil on see 77-82 kraadi ning Cappuccinol ja Cafe Lattel 70-75 kraadi. Kohvi valmistamise kõrge temperatuur tuleneb tehnoloogiast. Kohvi tegemisel on veel kõige õigem temperatuur 90-92 kraadi, mille juures tuleb jahvatatud kohvist maitse ja parkained kõige paremini välja. Näiteks 70-kraadise veega tehtud kohv ei kõlba üldse juua. Samas kodudes valavad inimesed kohvipurule sageli peale keeva vee, see kõrvetab juba kohvi ära. Ning kohvi tuleb serveerida võimalikult kiiresti pärast valmimist, siis on ta kõige parema maitsega. Mida kauem kohv seisab, seda viletsam selle maitse on.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
    Sponsoreeritud artiklid
      TERVIS.POSTIMEES.EE
      LOE TERVISEPORTAALIST!
        UNERAHU
        TERVISEPORTAAL
        TERVIS.POSTIMEES.EE
          Viimased uudised
          Üleskutse
          Lugeja küsib
          Tervis
          Tasub teada
          48h populaarsemad teemad
          Top kommentaarid
          Top lood
          Uudised
          Katsed ja testid
          Lugemissoovitus
          Aed ja kodu
          Majandus24
          Valuutakursid
          USD
          0,79 EUR
          GBP
          1,268 EUR
          LTL
          0,29 EUR
          SEK
          0,109 EUR
          RUB
          0,019 EUR
          =
          Kursid seisuga: 24.10.2014
          POSTIMEES.ee
          Naine
          Juhtimine
          TallinnCity