Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Lugeja küsib: miks on kaasa ostetav kohv nii kuum?

Sageli tekib kohvi tee peale kaasa ostes küsimus, miks see küll nii tuline on, et seda kohe juua ei saa. Küsisime järgi.

Miks on kaasa ostetav kohv alguses nii kuum?

Vastab barista Helger Aava:

Erinevatel kohvijookidel on erinev temperatuur. Mustal kohvil on see 77-82 kraadi ning Cappuccinol ja Cafe Lattel 70-75 kraadi. Kohvi valmistamise kõrge temperatuur tuleneb tehnoloogiast. Kohvi tegemisel on veel kõige õigem temperatuur 90-92 kraadi, mille juures tuleb jahvatatud kohvist maitse ja parkained kõige paremini välja. Näiteks 70-kraadise veega tehtud kohv ei kõlba üldse juua. Samas kodudes valavad inimesed kohvipurule sageli peale keeva vee, see kõrvetab juba kohvi ära. Ning kohvi tuleb serveerida võimalikult kiiresti pärast valmimist, siis on ta kõige parema maitsega. Mida kauem kohv seisab, seda viletsam selle maitse on.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
Viimased uudised
Üleskutse
Lugeja küsib
Tasub teada
48h populaarsemad teemad
Top kommentaarid
Top lood
Tervis
Katsed ja testid
Lugemissoovitus
Aed ja kodu
Majandus24
Valuutakursid
USD
0,758 EUR
GBP
1,257 EUR
LTL
0,29 EUR
SEK
0,109 EUR
RUB
0,021 EUR
=
Kursid seisuga: 29.08.2014
POSTIMEES.ee
Naine
Juhtimine
TallinnCity