Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

Kaup

:

Lugeja küsib: miks on kaasa ostetav kohv nii kuum?

Sageli tekib kohvi tee peale kaasa ostes küsimus, miks see küll nii tuline on, et seda kohe juua ei saa. Küsisime järgi.

Miks on kaasa ostetav kohv alguses nii kuum?

Vastab barista Helger Aava:

Erinevatel kohvijookidel on erinev temperatuur. Mustal kohvil on see 77-82 kraadi ning Cappuccinol ja Cafe Lattel 70-75 kraadi. Kohvi valmistamise kõrge temperatuur tuleneb tehnoloogiast. Kohvi tegemisel on veel kõige õigem temperatuur 90-92 kraadi, mille juures tuleb jahvatatud kohvist maitse ja parkained kõige paremini välja. Näiteks 70-kraadise veega tehtud kohv ei kõlba üldse juua. Samas kodudes valavad inimesed kohvipurule sageli peale keeva vee, see kõrvetab juba kohvi ära. Ning kohvi tuleb serveerida võimalikult kiiresti pärast valmimist, siis on ta kõige parema maitsega. Mida kauem kohv seisab, seda viletsam selle maitse on.


Logi sisse:
Vaata kommenteerimise tingimusi | Näita e-maili avalikult:
LOE TERVISEPORTAALIST!
    Sponsoreeritud artiklid
    TERVISEPORTAAL
    TERVIS.POSTIMEES.EE
        LUGEJA KÜSIB
        Viimased uudised
        Üleskutse
        Lugeja küsib
        Tervis
        Tasub teada
        48h populaarsemad teemad
        Top kommentaarid
        Top lood
        Uudised
        Katsed ja testid
        Lugemissoovitus
        Aed ja kodu
        Majandus24
        Valuutakursid
        USD
        0,789 EUR
        GBP
        1,265 EUR
        LTL
        0,29 EUR
        SEK
        0,109 EUR
        RUB
        0,019 EUR
        =
        Kursid seisuga: 23.10.2014
        POSTIMEES.ee
        Naine
        Juhtimine
        TallinnCity