Vanemad annavad poistele rohkem taskuraha

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Poisid saavad tüdrukutest keskmiselt 1,7 korda enam taskuraha, on ka paremad säästjad ja panevad tüdrukutest rohkem rõhku tuntud kaubamärkidele, selgub elukvaliteedile keskendunud värskest inimarengu aruandest.

Uurimusest «Noorte elustiil» 2007 selgus, et 97 protsenti 11-14-aastastest õpilastest saab taskuraha, 50 protsenti saab seda regulaarselt ning 13 protsenti millegi kindla ostmiseks, vahendab Maaleht.

Poisid saavad kuus keskmiselt 1,7 korda rohkem taskuraha kui tüdrukud, vastavalt 407 ja 247 krooni, ning on ka mõnevõrra aktiivsemad raha säästjad ja kogujad.

Tallinna koolide õpilased saavad nii kuus kui nädalas märkimisväärselt rohkem taskuraha kui noored tartlased - pealinna lastele anti nädalas keskmiselt 392 ja noortele tartlastele 259 krooni.

Tüdrukud kulutavad poistest enam kosmeetikale, rõivastele ja ajakirjadele, poisid aga toidule, muusikale ja filmidele, mängudele ja sporditarvetele ning peavad kaubamärke isiklikult enda jaoks tähtsamaks kui tüdrukud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles