Uus püramiidskeem kutsub liituma salaühinguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis GINi tutvustavast videost võrgustiku koduleheküljelt.
Ekraanitõmmis GINi tutvustavast videost võrgustiku koduleheküljelt. Foto: www.globalinformationnetwork.com

Tarbijakaitseameti andmetel on Eestisse jõudnud uus püramiidskeem GIN, mis lubab sellesse salaühingusse kuuluvatele inimestele juurdepääsu erilisele informatsioonile, mis õpetab, kuidas saada rikkaks ja saavutada kõik see, millest sa iial unistanud oled.

Tarbijakaitsesse pöördunud Maris sai isikliku kutse osaleda Tallinnas, Bhairava joogakoolis salajasel koosolekul, kuna ta on juba aasta algusest saati käinud seal joogakursusel ja ka mõnel muul üritusel.

Marisele saadetud e-kirjadest selgub, et Bhairava joogakoolis toimus esimene GIN-i ehk Global Information Networki tutvustav koosolek 20. juulil ja seal oli kohal umbes 40 inimest. Marise sõnul on Tartus aga 20-liikmeline GIN-i rühmitus tegutsenud juba aasta aega ja käib koos regulaarselt.

Üleeile toimunud koosolekul, kus osales ka Maris, rääkis Bhairava juht Moses Maimon, et GIN’iga liitumine on elumuutev sündmus, mis annab koheseid tulemusi. Ka raha olevat energia ning seda annab mõtlemisega kontrollida. Maimoni sõnul kuuluvad kõik tänapäeval maailma valitsevad inimesed salaühingutesse ning on seetõttu oma tegevustes üliedukad.

GINiga liitumiseks tuleb maksta 1000 dollarit sissemaksu ning igakuiselt veel 150 dollarit, mille eest saadetakse neile raamatud ja CD-d salajase informatsiooniga. Võrgustikus olles on võimalik Maimoni sõnul ka ise raha teenida, kuid mitte palju. Uued liikmed hakkavad kasu teenima pärast kuue inimese kaasamist.

«Kui küsisin, et kas ta teab, et organisatsiooni juht ning CD-de autor Kevin Trudeau on korduvalt karistatud erinevate pettuste eest, siis ütles ta muiates, et kõik on kriminaalid, sealhulgas ta ise ning ka tema guru Agama joogakoolis Tais,» rääkis Maris.

Kui Maris küsis esitlusel Maimoni käest, miks tema joogakool sellist keelatud teenust müüb, siis oli ta müümist eitanud ja öelnud, et ta vaid tutvustab seda. Samas koolist saadetud e-kirjades oli ka detailne juhend, kuidas GIN-iga internetis liituda saab.

Esitluselt sai esmaseks tutvumiseks kaasa CD-d «The Success Secrets «They» Don't Want You to Know About» («Edu saladused, mida «nad» ei taha, et sa teaksid») ja «Your Wish Is Your Command/ How Anyone Can Make Millions!» («Su soov on sinu käsk/Kuidas igaüks võib teenida miljoneid»).

Tarbijakaitseseaduse kohaselt on eksitav ja keelatud kauplemisvõtteks niisuguse müügiskeemi loomine, kasutamine ja arendamine, milles osalemisel tarbija tasub võimaluse eest saada hüvitist tulenevalt peamiselt teiste tarbijate süsteemi kaasamisest, mitte kaupade või teenuste müügist või tarbimisest. Eestis levib sarnasel põhimõttel veel näiteks MonaVie.

Bhairava joogakooli tegevjuhi Liisa Vaski sõnul tutvustati nende ruumides tõepoolest GINi tegevust, kuid kuna GIN-i klubi liikmed tasuvad liitumistasu ja igakuiseid liikmemaksu toote, antud juhul koolituskursuste tarbimise eest, siis ei ole nende hinnangul tegemist püramiidskeemiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles