Maailma kõige jälgim muuseum

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksemuuseumi seinale on kinnitatud tuhandeid salke, annetaja kontaktid ja mõnikord ka foto.
Juuksemuuseumi seinale on kinnitatud tuhandeid salke, annetaja kontaktid ja mõnikord ka foto. Foto: Evelyn Kaldoja

Kui Türgis, Avanose linnas peaks ootamatult nälg näpistama, tasub seada jalad koha poole, mille nimi on Chez Galip ehk Galipi juures.


Galipi äri põhilise osa moodustab vaipade ja keraamika müük ning nende valmistamise õpetamine turistidele. Lisaks peab ta tagatubades juustemuuseumi.

Maailma suurima inimjuuste kollektsioonina Guinnessi rekordite raamatusse kantud ekspositsiooni moodustavad tihedalt üksteise kõrvale liivakivist seinale kinnitatud naiste juuksesalgud, mille juurde on kirjutatud selle annetaja nimi ning telefoninumber ja/või aadress. Karvu kogub Galip Körükçü 1979. aastast.

Nüüdseks on muuseumisse kogutud juba üle 16 000 juuksesalgu. Nagu vaade seintele kinnitab, leidub neidki, kes lootuses suurendada muuseumisse küllakutse saamise võimalust on lisanud  foto. Kirsiks koogil on paljudele juustele pudenenud ka pisut liivakivist seina tükke, mis mõjuvad kui kõõm.

Daamid, kes on huvitatud Galipile oma lokkide läkitamisest, saavad vaadata lisainfot parimate 1990ndate traditsioonide järgi disainitud veebilehelt www.chez-galip.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles