Nepaal plaanib keelata turistidel Himaalajal üksi matkamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepaali ametnikud plaanivad keelata turistidel üksi Himaalaja mägedes matkamise.
Nepaali ametnikud plaanivad keelata turistidel üksi Himaalaja mägedes matkamise. Foto: Reuters / Scanpix

Pärast mitmeid rünnakuid ja kadunud välismaalasi on Nepaali ametnikel plaanis keelata turistidel Himaalajal üksi matkamine.

Üksi reisivatel inimestel peaks arutlusel oleva plaani kohaselt kaasas olema vähemalt üks saatja või giid, ütles turismi ministeeriumi esindaja news.com.au järgi Bal Krishna Ghimire AFP-le.

«Turistide kadumine ja matkajate tapmine on mõjunud halvasti meie riigi mainele. Me leiame, et kohustuslik matkajale määratud giid tagaks nende turvalisuse,» rääkis ta.

Praegu on Nepaalis giid kohustuslik vaid turistigruppidele.

Belglanna Bebbie Maveau (23) oli 10 päeva kadunud ja tema surnukeha, millel oli pea otsast  lõigatud, leiti juunis Langtangi rahvuspargi matkarajalt.

Samuti 23-aastane Lena Sessions matkas Langtangis üksinda eelmise aasta detsembris ning teda ründas noaga maskis mees. Neiul õnnestus põgeneda. See juhtus vaid nädal pärast seda, kui samas piirkonnas langes rünnaku ohvriks noor Lõuna-Korea naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles