Juulis läbis sadamaid rekordarv reisijaid

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna Vanasadamas.
Kruiisilaevad Tallinna Vanasadamas. Foto: Peeter Langovits

Juulis läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid 1 138 139 reisijat, mis on 2,4 protsenti rohkem kui aasta varem ning seni suurim ühes kuus teenindatud reisijate hulk.


Reisijate arv suurenes kõikidel liinidel, absoluutarvult kõige suurem kasv toimus Tallinna-Helsingi liinil, mida kasutas eelmise aastaga võrreldes täiendavalt 160 000 reisijat.

ASi Tallinna Sadam reisi- ja kruiisilaevanduse valdkonna ärisuunajuhi Sirle Arro sõnul on selle aasta kõikidel kuudel reisijate arv olnud läbi aegade suurim. Lisaks reisijatele on sel aastal võrreldes eelnenud perioodidega täheldada ka sõiduautode arvu tõusu.

«Oleme jõudmas olukorda, kus teatud päevadel ja teatud reisidele ei olegi nii lihtne pileteid, rääkimata autokohast, hankida, küllap seda on pidanud juba osa reisijaid ka omal nahal kogema,» lausus Arro.

Tema sõnu on reisijate arvu kasvu taga eelkõige õnnestunud turismiedendus, aga ka eestlaste reisiaktiivsuse tõus lähiriikidesse oma transpordivahendiga.

Käesoleva aasta seitsme kuuga on Tallinna Sadam teenindanud 5,17 miljonit reisijat, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4,6 protsenti rohkem. Põhiosa ehk 82 protsenti reisijatest moodustavad Tallinna-Helsingi liinil laevadega sõitnud inimesed, keda oli kokku 4,06 miljonit.

Tallinna-Stockholm liinil reisis 571 000 reisijat ja Peterburi liinil 99 000 reisijat. Viis protsenti sadamaid seitsme kuu jooksul läbinud reisijatest olid Tallinna ja Saaremaaga tutvuma tulnud kruiisituristid, keda oli kokku 278 000.

Aasta lõpuks ootab Tallinna Sadam 8,7 miljonit reisijat. Eelmisel aastal läbis ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid 8,48 miljonit reisijat, kellest 443 000 olid kruiisituristid.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles