Põllumajandus-kaubanduskoda asub juhtima Andres Oopkaup

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oopkaup
Andres Oopkaup Foto: Liis Treimann

Täna toimunud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) nõukogu uue koosseisu esimesel istungil valiti esimeheks Andres Oopkaup ning aseesimeesteks Aavo Mölder (Tartu Agro) ja Andi Saagpakk (Saaremaa Piimatööstus).


Nõukogu esimees Andres Oopkaup kasvatab Harjumaal teravilja, ta on olnud pikka aega tegev Eesti põllumajanduspoliitika kujundamisel ministeeriumi asekantslerina.

Tänasel koosolekul valiti ka EPKK toimkondade esimehed. Piimatoimkonda juhib Jaanus Murakas piimaliidust, lihatoimkonda Riho Kaselo Viru lihaühistust, teraviljatoimkonda Mati Koppel Jõgeva Sordiaretuse Instituudist, maaelu toimkonda Mae Alviste Põlvamaa põllumeeste liidust, aiandustoimkonda Raivo Külasepp aiandusliidust ja ühistegevustoimkonda Olav Kreen Rabaveere talust.

Koja järgmiste aastate tegevuse eesmärke analüüsides ütles EPKK nõukogu esimees Andres Oopkaup: «Seisame Eesti maaressursi heaperemeheliku majandamise eest, et me suudaks tarbijaid varustada värskete ja kvaliteetsete kodumaiste toiduainetega ning arendada põllumajandussaaduste eksporti. Selleks vajame Euroopa Liidu ühisturul võrdseid konkurentsitingimusi Eesti tootjatele ning põllumajanduspoliitika meetmeid, mis oleks tõhusalt suunatud toidutootmise konkurentsivõime toetamiseks. Vaid toidusektori väärtusahela osaliste tihe ja konstruktiivne koostöö suudab tagada ettevõtete majandusliku edukuse.»

Koosolekul arutati ka Eesti maaelu arengukava 2014-2020 koostamist. «Uus arengukava peaks keskenduma Eesti põllumajandus- ja toidusektori konkurentsivõime tugevdamisele. Selleks on vajalikud ulatuslikud investeeringud tootmise kaasajastamiseks, põllumajandussaaduste väärindamise parandamiseks, tarneahela toimimise tõhustamiseks ja karmistuvate keskkonnanõuete täitmiseks,» lausus Oopkaup.

Koja nõukogu volitused kehtivad kolm aastat, nõukogu esimees ja aseesimehed valitakse igal aastal uuesti.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles