Lugejakiri: miks ei saa Türil kontserdipileteid osta?

, türilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletilevi müügipunktist ostetud piletid. Foto on illustreeriv.
Piletilevi müügipunktist ostetud piletid. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik / Postimees

Seni võib Türi veel uhkeldada oma Eesti Ringhäälingumuuseumiga. Möödunud aastal uue välimuse, sisu ja hingamise saanud kultuurimajja satub vahetevahel samuti mõni rohkem tuntud eesti artist või kunstikollektiiv.

Paraku on organiseerijad nende kontsertide külastamise ajuvabaks muutnud. Enamikule suveüritustele on piletite müük organiseeritud ainult läbi Piletilevi või Piletimaailma ja interneti kaudu. Kohalikus kultuurimajas piletimüük ei toimu ja see on minu arvates absurdne.

Miks peab kultuuri juurde pääsemise muutma tarbijale keeruliseks? Miks ei võiks kohalik kultuurimaja ise pileteid müüa? Miks peab kontserdihuviline piletiotsingul tegema lisakulutusi transpordile või omama kindlasti ligipääsu internetile? Miks peab pensionär kontserdipäeval ja kontserdipaigast piletit ostes maksma kolm eurot rohkem, kui on sooduspileti hind eelmüügist ostes? See võib tunduda väike summa, aga kolm eurot on tervelt üks protsent tavapensionist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles