Õpilasliit: õppetoetuste kriteeriumid on liiga kitsad

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed.
Koolilapsed. Foto: Mihkel Maripuu

Õpilasesinduste liit on arvamusel, et praegusel kujul on õppetoetuste eelnõus sätestatud kriteeriumid vajaduspõhise toetuse saamiseks liialt kitsad, sest tudeng tehakse 26. eluaastani sõltuvaks oma perekonnast ja toetus seotakse saja protsendi täitmise nõudega.

Õpilasliidu juhatuse esimehe Liina Hirve sõnul on tegemist väga vastuolulise eelnõuga just vanusepiiri tõttu. «18-aastaselt on noor inimene seaduse järgi täiskasvanud ja iseenda eest vastutav. Ka ühiskondlik norm noore iseseisvumisele on umbes 20. eluaasta lähedal. Praegune eelnõu seob noored aga veel kaheksaks aastaks perekonnaga,» sõnas Hirv.

«Lisaks tekitab muret, et eelnõu eeldab, et ka lahus elavad vanemad toetavad juba tegelikult täiskasvanud lapsi. Teadupoolest on Eestis üksikvanemate osakaal üsna suur ja tõenäosus, et oma lapse kasvatamisest niigi kaugel olev vanem teda täisealisena toetab, on väike,»  lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles