Kolm inimtervisele sõbralikku viisi oma lemmiklooma eest hoolitsemiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regulaarne koerte pesemine vähendab ka allergiaid loomade suhtes.
Regulaarne koerte pesemine vähendab ka allergiaid loomade suhtes. Foto: SCANPIX

Loomaarst toob välja kolm lihtsalt reeglit, kuidas hoolitseda oma lemmikloomade eest nii, et ka kogu muu perekond terveks jääks.

Dr Marty Becker kirjutab portaalis Vetstreet, et esiteks peaks alati ka lemmiklooma toidu puhul mõtlema toiduhügieenile. Tema sõnul ei ole näiteks Salmonella puhangud ka lemmiklooma toidus haruldased. «Ka siin tuleb järgida lihtsalt tervet mõistust: pese oma käsi pärast looma toitmist ja lase ka lastel seda teha, pese lemmiku toidunõusid ja purgiavajat sooja seebise veega,» soovitas Becker.

Teiseks tuleb Beckeri sõnul alati ära koristada oma lemmikute väljaheited ja need korralikult ära visata – nii säästad sa oma perekonnaliikmeid parasiitide eest, mida loomad pidevalt kannavad. Rasedatele naistele kehtivad eriti ranged reeglid: nad ei tohiks ise kassi kasti puhastada, et vältida Toxoplasma gondii parasiidiga kokkupuutumist, mis võib põhjustada sünnidefekte. Samuti soovitab Becker väljas käivate kasside korral kinni katta lapse liivakast, et kassidel ei tekiks kiusatust seda oma liivakastina kasutada.

Becker soovitab loomi ka regulaarselt pesta, kasvõi lihtsalt veega. «Regulaarne koerte pesemine spetsiaalse šampooniga ja iganädalane kasside veega loputamine on vähendanud inimeste allergiaid lemmikloomade suhtes,» kirjeldas Becker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles