Ameeriklased viskavad ära 40 protsenti toidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerikas lähevad restoranides toiduportsjonid üha suuremaks ja toitu jäetakse üha rohkem järgi.
Ameerikas lähevad restoranides toiduportsjonid üha suuremaks ja toitu jäetakse üha rohkem järgi. Foto: SCANPIX

Värske riikliku raporti järgi visatakse Ameerikas ära 40 protsenti toidust, mis tähendab 165 miljardi dollari väärtuses söömata toitu igal aastal.


Raportis väidetakse, et keskmine Ameerika neljaliikmeline perekond viskab aastas ära umbes 2275 dollari väärtuses toitu. Samas tõdetakse, et kogu vastutust toidujäätmete ära viskamise eest ei saa siiski panna tarbijate õlule, kirjutas consumeraffairs.com.

Väga suur raiskamine toimub restoranides. Mingi osa kaupa tuleb restoranidel ära visata, kuna neid ei suudeta ära müüa ja säilivustähtaeg saab läbi. Teine osa jäätmetest tuleb tihedas konkurentsis üha suuremateks muutunud portsjonitest, mida inimesed ei jõua lihtsalt ära süüa.

Raportis kirjeldatakse ka seda, kuidas toidupoed kaotavad iga aasta suisa 15 miljardit dollarit vaid müümata jäänud puuviljade ja köögiviljade pärast, kuna peaaegu pool riigi peale tellitavatest värsketest puu- ja köögiviljadest jäävad söömata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles