Ekssuitsetajad peavad end peatamatuteks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine
Suitsetamine Foto: Toomas Huik

Euroopa Komisjoni suitsetamisvastase kampaaniaga «Ekssuitsetajad on peatamatud» on üle Euroopa liitunud enam kui 221 800 inimest, kes on soovinud suitsetamisest loobudes saada peatamatuks.

2011. aasta juunis alanud kampaania eesmärk on pakkuda suitsetajatele praktilist motiveerivat tuge: selleks on loodud veebipõhine tugiprogramm iCoach, mis analüüsib kasutaja esitatud andmete põhjal tema suitsetamisharjumusi ja pakub individuaalseid nõuandeid suitsetamise vähendamiseks ja seejärel loobumiseks.

Eestis on seni iCoachiga liitunud enam kui 2300 suitsetamisest loobuda soovijat ja umbes kolmandik neist on praeguseks juba ekssuitsetajad.

Kui võrrelda riikide rahvaarvu iCoachi programmiga liitunutega, siis on interaktuaalse tugiprogrammi abil suitsetamisest loobuda soovijaid kõige enam Luxemburgis, Küprosel ja Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles