Lennukisse ei lubata ka ebasobiva riietusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama särk.
Osama särk. Foto: Zazzle.com

Lennufirmadel on palju põhjusi, miks mitte inimesi lennukisse lasta, aga kõige rohkem on viimasel ajal kõmu tekitanud riided, millega on lennuki ukse taha jäädud.

Hiljuti lendas naine Las Vegasest Southwesti ja talle lähenes lennufirma töötaja, kelle sõnul oli naisel liiga avar dekoltee. American Airlines’i piloot luges loengu reisijale, kellel oli t-särgil neljatäheline ropp sõna. Ta lubati lennukisse tingimusel, et ta katab särgi salliga, kirjutas news.com.au.

Samas ei ole lennufirmadel riietumisreeglid kuhugi kirja pandud ja reisijad ei tea, kui kaugele nad võivad oma moekatsetustega minna. Aeg-ajalt ütlevad lennufirmad: mitte nii kaugele.

Delta Airlines’i pardale ei lubatud üliõpilast, kelle t-särk mõnitas riikliku julgeoleku agente ja sisaldas sõnu «Terrists gonna kill us all».

Eelmisel aastal kutsuti lennukist välja ja arreteeriti San Francisco rahvusvahelises lennujaamas noormees, kes ei olnud nõus oma madalal rippuvaid pükse korralikult üles tõmbama.

Lennufirmad jätavad endale õiguse otsustada, mis on sobiv ja mis mitte, ning maksavad reisijale raha tagasi, kui nad ei luba reisijat lennukisse riietuse pärast. «See on sama olukord, nagu kogupererestoranides, kus valjult ropendajatel lahkuda palutakse,» rääkis lennundusjurist Kenneth Quinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles