Poed: audioraamatud ei ole eesti laste seas populaarsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähki audioraamatud.
Juhan Kivirähki audioraamatud. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti suuremad raamatupoed kinnitavad, et lastele mõeldud audioraamatud ei ole eesti laste seas veel populaarseks saanud.

Kui teismelised kuulavad juba mitu aastat kohustusliku kirjanduse teoseid audioraamatutena, siis väiksemate lasteni pole audioraamatuid müüvate poodide sõnul raamatute kuulamine veel jõudnud.

«Lastele suunatud audioraamatud on Apollo valikus väga toredaks täiendtooteks,» ütles Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank. «Traditsioonilise lasteraamatutega võrreldes on nende osakaal veel üsna marginaalne, vaid mõni protsent lasteraamatute käibest.»

Pank nendib, et võrreldes eelmise aastaga on audioraamatute müük Apollos siiski pisut tõusnud. Rahva raamatu turundusjuht Anu Vagenstein kinnitab, et laste audioraamatud ei ole eestlaste seas veel väga minevad.

Selle põhjuseks võib olla ka audioraamatute küllalt soolane hind, mis näiteks Andrus Kivirähki lastele mõeldud teoste puhul küündib isegi kuni 22 euroni. Eestikeelse audioraamatute portaali Kuula24.ee kaudu saab aga audioteoseid kuulata juba odavamalt - vanemad muinasjuturaamatud saab ära kuulata isegi vähem kui kahe euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles