Pevkuri selgitus haigekassa juhi valimisele

Sirje Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur enne haigekassa nõukogu viimast istungit.
Hanno Pevkur enne haigekassa nõukogu viimast istungit. Foto: Peeter Langovits

Seoses  haigekassa juhatuse esimehe pikale veninud valimisega küsisime nõukogu esimehelt sotsiaalministrilt Hanno Pevkurilt, miks haigekassa üldse uut juhti vajas ja mis nüüd muutuma hakkab, kuid konkreetseid vastuseid ei saanud.


«Haigekassa juhi 5-aastane ametiaeg sai läbi ja konkursil oli kõigil õigus kandideerida. Kuna kandideerimas oli ka Hannes Danilov, oli võimalus, et jätkab tema või keegi teine. Eelduseks oli see, et väga erinevate huvigruppide esindajatega nõukogus kogub kandidaat vähemalt kaks kolmandikku häältest. Danilov sai mõlemal konkursil 8 poolthäält, millest kahjuks ei piisanud, et ta oleks saanud jätkata. Viimasel hääletamisel kogus Tanel Ross 11 häält, mis tähendab, et tema alustab tööd haigekassa juhina alates 1. oktoobrist,» kõlas Pevkuri vastus esimesele küsimusele.

Mida uus juht haigekassa tööle juurde annab, ei osanud minister öelda:
«Seda näitab aeg. Küll on Tanel Ross jõudnud juba anda esimesed intervjuud ja usun, et nendest saab esmase nägemuse tema suundadest haigekassa juhina.»

Küsimusele, kas haigekassa peab jääma truuks senisele ravikindlustuse solidaarsuspõhimõttele või võib siin ka teatud mööndusi teha, vastas Pevkur ütlusega «tark ei torma».

«Usun, et ravikindlustuse tulevikku vaadates sobib see ütlus kenasti. Ma ei näe põhjust, et Eesti peaks loobuma üldisest solidaarsest ravikindlustusest. Küll peab arutama, millised on võimalused tervishoidu lisaraha toomiseks. Õnneks on selles osas tehtud head eeltööd nii WHO, haigekassa kui rahandusministeeriumi poolt. Eks tulevik näitab, kas ja milliste meetmetega ravikindlustusse lisaraha õnnestub tuua,» põikles minister konkreetsest vastusest kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles